Уважаеми ученици, скъпи колеги, приветствам ви в училище след лятната ваканция и дългите месеци на дистанционно обучение! Всички ние с нетърпение очаквахме този ден, за да продължим напред по трудния, но интересен път на знанието.

     Изминалата 2019/2020 беше най-необикновената, най-различната учебна година в историята на българското образование. В условията на пандемията COVID-19 всички ние видяхме нещата от друга гледна точка – когато си изолиран от тях – и оценихме достойнствата на училището и незаменимото предимство на живото общуване между учители и ученици.

     На 15.09.2020 г. за пръв път в 54-годишната история на СУ “Димитър Митев” ( и в цялата страна), нямаше тържествено откриване на учебната година.  В 09 ч. учениците се събраха в класните стаи. По радиоуредбата прозвуча химнът на СУ “Димитър Митев”, след което учители и ученици изслушаха химнът на РБ България. Ученик от 10 кл. издигна националния флаг – награда за неговия добър успех и оказано съдействие в дезинфекцията на сградата през изминалите месеци.

     Предвидените 2 учебни часа преминаха неусетно, защото всички – и ученици, и учители – се радваха отново да бъдат в училище. Учениците бяха запознати с Правилника на СУ, с мерките за работа в условията на COVID-19 и бяха инструктирани за безопасност на работното място.

     Новата учебна година стартира присъствено, но с въведени строги мерки за безопасност в епидемиологични условия, както в СУ “Димитър Митев” - гр. Ловеч, така и в допълнителните адреси в гр. Плевен и в гр. Белене.  Всички помещения в училищата бяха добре почистени и дезинфекцирани, а учителите и служебния персонал работеха с предпазни маски.

     Честит 1-ви учебен ден, уважаеми ученици!

     Пожелавам ви да вървите смело по пътя на знанието и да не се отказвате при първата трудност! Всяко препятствие пред вас е житейски опит. Не забравяйте, че  СУ “Димитър Митев” не е просто сграда! Това е мястото, където имате общи мечти и надежди, където ще се научите да мислите свободно!

     Дерзайте, колеги! Вие се справихте с предизвикателството, наречено “дистанционно обучение” с хъс и решимост. Сигурен съм, че с вяра, вдъхновение и оптимизъм ще се справите с всички трудности!

     На добър час и успех на всички ученици, учители и служители!

     Започва 55-та учебна година за  СУ Димитър Митев!

     Нека е здрава, мирна и спорна!

 

Инж.Красимир Маринов – директор на СУ “Димитър Митев”